Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük Metin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yüzüncü Yıl Logosu Atatürk
    SIKÇA SORULAN SORULAR
    25.07.2021

    1. Görüş saatlerini nasıl öğrenebilirim?

    Hükümlü/tutukluların görüş gün ve saatlerini Ziyaret Gün ve Saatleri sayfamızdan öğrenebilirsiniz. Hükümlü/tutuklular ayda 3 kapalı 1 açık görüş yapma hakkına sahiptirler.

    Aylık açık görüşler her ayın pazartesi ile başlayan ilk tam haftası yaptırılacaktır. Ziyaret günü hükümlü/tutuklu ile açık görüş haftasından önceki son telefon görüşmesinde öğrenilebilir ya da 0284 224 80 53 nolu telefonu arayarak öğrenebilirsiniz.

    Aylık kapalı görüşler her ayın ilk tam haftası dışındaki haftalarda yaptırılacaktır. Kapalı görüş gün ve saatleri sadece oda değişikliği durumunda değişir. Hükümlü/tutuklu ile yapılan telefon görüşmesinde öğrenilebilir yada 0284 224 80 53 nolu telefonu arayarak öğrenebilirsiniz.

     

    2. Ziyaret günümü veya saatimi değiştirebilir miyim?

    Kapalı görüşler oda numaralarına göre açık görüşler Kurum tarafından belirlenir. Ziyaret saatleri değiştirilemez.

     

    3. Ziyarete girebilmek için hangi belgeleri getirmeliyim?

    Hükümlü ve tutuklular ile görüşmek isteyen kan ve kayın hısımlarından, akrabalık durumlarını ve T.C. kimlik numaralarını beyan etmeleri ve T.C. kimlik numaralarının bulunduğu nüfus cüzdanı aslını (ehliyet , pasaport , evlilik cüzdanı gibi belgeler ile işlem yapılmayacaktır) ziyaret süresince ceza infaz kurumlarında yetkili görevlilere teslim etmeleri istenir. Ziyaretçilerin beyanlarının doğruluğu, ceza infaz kurumları tarafından Kimlik Paylaşım Sistemi üzerinden elektronik ortamda araştırılmak suretiyle teyit edilir. Bu şekilde doğru beyanda bulunduğu tespit edilen ziyaretçilerden beyanlarına ilişkin olarak nüfus kayıt örneği veya kimlik bilgilerine ilişkin başkaca bir belge istenmez.

    Kimlik paylaşım sistemi üzerinden elektronik ortamda kanuni yakınlığı tespit edilemeyenlerin veya hükümlü ve tutuklular ile görüşmek isteyen ancak T.C. kimlik numarası bulunmayan kan ve kayın hısımlarının akrabalık durumlarını, nüfus idarelerinden veya ilgili konsolosluklar tarafından verilen resmi belgeler ile ispatlamaları gerekir.

    Ayrıca Ziyaret Yönetmeliği bölümünden faydalanabilirsiniz.

     

    4. Dışarıdan hediye olarak ne getirilebilir?

    Mevzuat hükümleri gereğince dışarıdan hediye olarak ancak kitap veya giyim eşyası kabul edilebilmektedir. Hediye olarak kitabın ücreti de ilgilinin hesabına gönderilebilir, bu durumda kitap, kurum kantini aracılığıyla temin edilecektir.

     

    5. Hediye edilecek kitap ya da kitaplar Kuruma ne zaman gönderilebilir?

    Dışarıdan posta/kargo yolu ile taraflarına hediye olarak gönderilen kitap ya da kitaplar; yılbaşı, doğum günü, ilgilinin mensup olduğu dinin resmi bayram günlerinde ve yönetmelik 77. madde hükmü kapsamında 2 (iki) ayda bir kez olacak şekilde Ocak, Mart, Mayıs, Temmuz, Eylül ve Kasım aylarının ilk haftasında gönderilmesi ya da bu ayların ilk haftasında Müdürlüğümüze ulaşması durumunda kabul edilecektir.

    Aynı hediye döneminde tutuklu ve hükümlüye aynı kişiler tarafından sadece bir kez kitap ya da kitaplar gönderilebilmektedir.

    Belirtilen aylarda belirtilen günler dışında kuruma posta/kargo yolu ile gönderilen kitap ya da kitaplar (ders kitapları hariç) kuruma kabul edilmeyerek iade edilecektir. İade edilememesi durumunda ise bir sonraki hediye kabul zamanında Eğitim Kurulu Başkanlığı'nca Kanunun 62/3. maddesi gereğince incelenerek verilmesi uygun bulunan yayınların taraflarına teslim edilmek üzere emanet eşya deposuna alınacaktır. 

     

    6. Hediye edilecek kitap ya da kitaplar Kuruma ne zaman getirilebilir?

    Hükümlü/tutuklulara ziyaret yolu ile taraflarına hediye olarak getirilen kitap ya da kitaplar yılbaşı, doğum günü, ilgilinin mensup olduğu dinin resmi bayram günlerinde ve yönetmelik 77. madde hükmü kapsamında 2 (iki) ayda bir kez olacak şekilde Ocak, Mart, Mayıs, Temmuz, Eylül ve Kasım aylarında bulunduğu oda/koğuşun ilk kapalı görüş haftasında kapalı görüş gününde Kurum Müdürlüğümüze getirilmesi durumunda kabul edilecektir.

    Aynı hediye döneminde tutuklu ve hükümlüye aynı kişiler tarafından sadece bir kez kitap ya da kitapların getirilmesi gerekmektedir.

    Belirtilen aylarda belirtilen günler dışında getirilen kitap ya da kitaplar (ders kitapları hariç) kuruma kabul edilmeyecektir.

     

     

    7. Hediye nasıl getirilebilir ya da gönderilebilir?

    Hediye mevzuat hükümlerinde belirtilen tarihlerde posta/kargo yolu ile gönderilebilir ya da ziyaret gününde Kuruma getirilebilir.

     

    8. Hediye olarak dergi getirilebilir ya da gönderilebilir mi?

    Mevzuat hükümleri gereğince dışarıdan hediye olarak dergi kabul edilememektedir. Hükümlü/tutuklunun talebi ile kendi hesabından karşılamak koşuluyla Kurum aracılığı ile abonelik işlemleri yapılabilir veya dış kantin aracılığı ile satın alınmasını Kurum Müdürlüğünden isteyebilir

     

    9. Hediye olarak gazete getirilebilir ya da gönderilebilir mi?

    Mevzuat hükümleri gereğince dışarıdan hediye olarak gazete kabul edilememektedir. Hükümlü/tutuklunun talebi ile kendi hesabından karşılamak koşuluyla Kurum aracılığı ile Basın İlan Kurumu listesinde yer alan gazetelere abonelik işlemleri yapılabilir ya da dış kantin aracılığı ile             satın alınmasını Kurum Müdürlüğünden isteyebilir.

     

    10. Hediye olarak fotokopi niteliğinde doküman getirilebilir ya da gönderilebilir mi?

    Mevzuat hükümleri gereğince dışarıdan hediye olarak fotokopi niteliğinde doküman kabul edilememektedir. Ancak öğrenimine aktif olarak devam eden hükümlü/tutukluların ders notlarına ait fotokopiler her zaman gönderilebilir ya da getirilebilir.

     

    11. Tutuklu/hükümlüye nasıl para yatırabilirim?

    Para Gönderme İşlemleri bölümünden faydalanabilirsiniz.

     

    12. Dışarıdan tutuklu/hükümlüye nasıl eşya gönderebilirim?

    PTT aracılığı ile Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderebilirsiniz. Eşya Teslim Kuralları bölümünden faydalanabilirsiniz.

     

    13. Avukat görüş saatleri ne zaman yapılmaktadır?

    Hükümlü ile avukatı, meslek kimliğinin ibrazı üzerine, tatil günleri dışında ve çalışma saatleri içinde, bu is için ayrılan görüşme yerlerinde, konuşulanların duyulamayacağı, ancak; güvenlik nedeniyle görülebileceği bir biçimde, açık görüş usulüne uygun olarak görüştürülür.

     

    14. Kapalı görüşten kimler faydalanabilir?

    Ziyaret Yönetmeliği bölümünden faydalanabilirsiniz.

     

    15. Aylık açık görüşten kimler faydalanabilir?

    Ziyaret Yönetmeliği bölümünden faydalanabilirsiniz.

     

    16. Yakınıma yiyecek içecek getirebilir miyim?

    Adalet Bakanlığı'nın ilgili genelgesinde belirtildiği üzere hükümlü ve tutuklular kendilerine verilen iaşe harici ihtiyaçlarını kurum kantininden temin etmektedirler. Dolayısıyla içeri yiyecek içecek girişi yasaktır. Açık görüş günlerinde hükümlü ve tutuklular daha önceden kantinden temin ettikleri yiyecek ve içecekleri yakınlarıyla görüş yerlerinde tüketebilirler.

     

    17. Tutuklu/hükümlü ne kadar görüş yapabilirim?

    Ziyaret Yönetmeliğinde belirtildiği üzere ayda 3 kapalı 1 açık görüş yapma hakkına sahiptirler. Haftalık 1 saat kapalı görüş ve ayın son haftası 1 saat açık görüş yapabilirsiniz. Eğer yakınınız ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almış ise ayda 1 kez kapalı ve 1 kez açık görüş hakkına sahiptir.

     

    18. Tutuklu/hükümlüye hangi eşyaları gönderebilirim?

    Eşya Teslim Kuralları bölümünden faydalanabilirsiniz.

     

    19. Telefon görüşmeleri için gerekli evraklar nelerdir?

    Telefon Görüşü İçin Gerekli Evraklar bölümünden faydalanabilirsiniz.

     

    20. Tutuklu/hükümlülerin yapabileceği telefon görüşmesi hakkında genel bilgiler nelerdir?

    Ceza İnfaz Kurumlarının Yönetimi ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Yönetmeliğe buradan ulaşabilirsiniz. (Telefonla Görüşme Hakkı - Madde 74)

     

    21. Tutuklu/hükümlüye nasıl faks gönderebilirim?

    Kurumumuza ait faks numarası kurumlar arası iletişim amacıyla kullanılmaktadır. Hükümlü ve tutuklulara faks göndermek isteyenlerin Edirne Selimiye PTT Şubesine göndermeleri gerekmektedir.

    Adres

    Avarız Köyü Yolu Üzeri 7.km Merkez / EDİRNE

    Telefon

    +90 (284) 224 80 53 - 54

    +90 (506) 600 61 22

    E-Posta

    edirne.ftcikisaretadalet.gov.tr